As you know, we have been discussing multiplication and division during Math. This week, we are really going to focus on division. Yesterday, we practiced long division and today you should have practiced using the partial quotient method. Need a quick review? Check out the videos below. Partial Quotient Method Traditional Long Division In math we need to be able to explain our thinking and understand how we solved the problem given. The problem below is solved. I want you to check the problem and see if it was solved correctly. Explain any/all mistakes you notice. Be sure to write in complete sentences. If the answer is incorrect explain how you could solve and get the correct answer.
22 Comments
Varun
11/4/2014 06:59:50
The answer is incorrect because you said Cade and Paisley combined their candy. However just Paisley alone collected 120 pieces of candy. So you would have to double 120. 120*2=240. And if the had to share the candy with Aiden you would have to divide 240/3. That equals to 80. Each kiddo would get 80 pieces of candy!
Reply
Hope
11/4/2014 08:26:50
Ok,so frist you do 22+22+13+13+37+37+18+18+30+30 witch = 240.Then,You do 240 divided by 4 witch =15.|Answer:Paisly,cade and aiden would each get 15 pieces of candy.
Reply
Emma Schultz
11/4/2014 08:53:00
When you first subtracted 120 from 30 you did not cross out the 1 and carry your 100 to the tens. You need to put your 10 by the 30 inside the hangman thing. Then you need to put the 30 outside the hangman thing by the second 90. Your first 90 you need to move up closer to the problem. Then that means you have to move up the other 90. To me after I minus 90 and 90 I put two 0. Then you add 10 and 30 where it is put the answer below it and then you put the answer on the top of the of the hangman thing.
Reply
Anne
11/4/2014 09:59:57
The answer of 40 is wrong. The right answer is 80 pieces of candy for each kid. The reason the answer is wrong is because paisley and Cade each got 120 pieces of candy. They shared their candy so they had 240 to split with aiden. I took 240 pieces of candy and divided it by three kids and got 80 for my answer.
Reply
james "hank" hollland
11/4/2014 11:51:56
Yes the problem is right I know because you did all your answers right and you subtracted and divided all right. Paisley, cade, Aiden all will get 40 pieces of candy.
Reply
Grace Warren
11/5/2014 05:31:41
You're problem was correct. The only thing is you didn't regroup the 2.
Reply
Sydney
11/5/2014 06:26:49
That is correct. Instead of doing partial quotient division you could have multiplied 40 times 3 because that is easier and faster. The only way each kid wouldn't get the same number of candies is if the Skittles bags had different numbers of Skittles in them.
Reply
Gabe
11/5/2014 06:33:24
You are wrong because Paisly and her cousin got 120 pieces each.How I know is,22+13=35 35+37=72 72+18=90 90+30=120.If you double that it equals 240.240 divided by 3 =80.So each of them would get 80 pieces.[Hi, just a quick question did they split the candy equally or not?]
Reply
Carter
11/5/2014 07:06:39
I think 22+13=35. I think 35+37=72. I think 72+18=90. I think 90+30=120.The total is 120.120 divided by 3=40. I think this because 3 groups of 10=30.30-120=90.You've done every thing correctly except I think you should put the groups that you're subtracting closer to your equation.30 groups of 3=90. 90-90=0 so, there are no remainders. Add the numbers on the outside to get the total.10+30=40 so, 40 is the answer.
Reply
zach
11/5/2014 07:13:18
yes because 3 times 10 equels 30 and 120 -30=90.
Reply
Amar
11/5/2014 07:28:17
Each kid gets 30 pieces of candy
Reply
Mya Whitten
11/5/2014 07:39:13
You added up the candy correctly, but you did the rest wrong. You said Paisley had 120 pieces of candy but, Paisleys cousin had the same. 120 x 2 = 240 pieces of candy. If you divide that by 3, ( because each kid got an equal amount) you get 80.So, each kiddo got 80 pieces of candy.
Reply
Lauren
11/5/2014 07:39:15
The answer 40 is correct. I know this because you added all the candy together. Then you made your hangman pole and put your dividend and diviser. Next you said 3 times 10 equals 30 so you did 120 minus 30 and you got 90. Then you said 30 times 3 equals 90 and 90 minus 90 is 0. Then you added your side numbers up and got 40 pieces of candy.So Paisley,Cade, and Aiden 40 pices of candy each.
Reply
Dawson W
11/5/2014 07:52:07
You have to multiply 120 by 2 because Cade collected the same amount as Paisley. Then you have to divide 240 by 3 kids. 240 divided by 3 = 80. The three kids can have 80 pieces of candy each.
Reply
Ally Moore
11/5/2014 08:31:18
This is the correct answer. According to the problem 22+13+37+18+30=120. 3 divided by 120 equals 40. You can do it both ways standard algorithm and partial quotient. If you do it one way you could check it with the other way and see if you got the same answer. Paisley,Cade, and Aiden would each get 40 pieces of candy! 3 divided by 120 is 40!!!!!!!!!
Reply
Michael C
11/5/2014 08:41:02
This problem is solved by adding all of the pieces of candy together which equaled 120. There were three kids and the 120 needed to be divided equally among all three. When you divided 120 by 3 you get 40. So each kid got 40 pieces of candy.
Reply
Gavin
11/5/2014 10:08:55
The first one you forgot to carry your numbers. The second one you got right.
Reply
Emma Schultz
11/5/2014 10:25:47
You forgot to add Cade's candy because he has the same amount as Paisley witch makes it 240 altogether now. So, now in the hangman thing inside you need to put 240 in it. Then times it by 3 and everyone would get 80 piece of candy.
Reply
Dawson High
11/5/2014 10:27:04
Total pieces of candy is 240. Because you add Paisley & Cade candy together then make a hang man pole 3 into 240 which works out to be
Reply
Delaney
11/5/2014 10:33:22
Yes you did the problem correct,they would get 40 pieces of candy.
Reply
Brynn Bratcher
11/6/2014 00:49:20
22
Reply
Mrs Luckett
11/10/2014 06:22:07
WOW! Love how well you guys explained your thinking on this problem! I'm sure after today's lesson, you recognize how important it is to FULLY read a word problem.
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
## Leave a Reply. |
## We blog!Hey you! Thanks for stopping by to get some online learning in! Be sure to answer the questions in-depth! Your responses need to be in complete sentences and be sure to spell words correctly! ## Archives
May 2016
## Categories |

Powered by
Create your own unique website with customizable templates.